At fremstille Gud, det Hellige og Bibelens fortællinger har gennem alle tider været en stor udfordring. På samme måde som en oversættelse er med til at forme vores forståelse af Bibelens budskab, så skaber kunstnerens visuelle fortolkninger også nye måder at forstå Bibelen og vores kristne tro på. I de sidste 50 år har en række danske kunstnere fået muligheden for at illustrere den danske Bibel. I udstillingen ”I Hans Billede” præsenterer Museet for Religiøs Kunst et udvalg af de bedste illustrationer udgivet på Det Danske Bibelselskab. Hver enkelt af kunstnerne har fundet deres måde at formidle det kristne budskab på og er dermed med til at bidrage til vores forståelse af tro.

 

Maja Lisa Engelhardt, Esben Hanefeldt, Arne Haugen Sørensen, Bodil Kaalund, tegneserieillustratoren Peter Madsen og den japanske mangategner Ryo Azumi har blandt andre givet deres bud på en fortolkning af Bibelens fortællinger.

 

Traditionen og længslen efter en ubesmittet fortid spiller en stor rolle, når kunstnerne sætter billeder på Bibelen. I den autoriserede bibeludgave fra 1992 søger Bodil Kaalund i et figurativt og fabulerende formsprog tilbage mod en fælles nordisk fortid. Hendes bibelske landskaber finder hun blandt de norske fjelde, ved Islands varme kilder og ved den jyske vestkyst.

 

Arne Haugen Sørensen har genfortalt Kristi lidelseshistorie i bogen ”Den store Passion”. Han bruger stærke, klare, skrigende farver til at finde ind til essensen af menneskets indre dramaer. Han søger at afbilde den bibelske fortælling i sin rene form, her råder følelser over fornuft og kultur.

 

Udstillingen åbner for et nyt kapitel i dansk bibelhistorie, da vi for første gang kan vise en meget smuk bibeludgave illustreret af Maja Lisa Engelhardt. For kunstneren Maja Lisa Engelhardt er arbejdet med lysets flygtige og immaterielle egenskaber blevet en måde at fremstille det ufremstillelige på. Med denne kunstneriske tilgang til Gudsbilledet lægger Maja Lisa Engelhardt sig i forlængelse af gotikkens lysmetaforik og barokkens Chiaroscuro. Men det lys, som hun arbejder med, er det danske, som vi finder det rundt omkring ved landets fjorde og enge. Det er et lys, der minder os om vores hjemegn og peger tilbage på barndommens uskyldsrene fristeder.

 

 

Udstillingen tager del i fejringen af Det Danske Bibelselskabs 200 års jubilæum. www.bibelselskabet.dk/200

 

Se film om Maja Lisa Engelhardts arbejdsprocess

 

 

Maja Lisa Engelhardt, Originalillustration til Biblens største fortællinger, Bibelselskabets Forlag, 2014

Kommende udstillinger

Lige ved Næsten
17. januar - 17. maj 2015

Tidligere udstillinger

Alexander Tovborg - TRE
Forår 2011

WSO - Wiliam Skotte Olsen
Forår 2011

Storm P. – Idealisme, religiøsitet og samfundskritik
Sommer 2011

Katrine Ærtebjerg og Lilibeth Cuenca Rasmussen
Efterår 2011

Patriarkerne
Efterår 2010

Jubilæumsudstilling med Bodil Kaalund
Efterår 2010

Hvad Mere Er...Med blik på det åndelige
Vinter 2012

Risebye + Kiærskou
Forår 2012

Carl Bloch - Hyldet og hånet
Sommer 2012

Sven Havsteen Mikkelsen - et glimt af evighed
16. september 2012 - 20. januar 2013

Giv os i dag... Når kunsten går i kirke
10. marts - 2. juni 2013

Beyond The Borders of Existence
16. juni - 15. september 2013

Af Kærlighed til Grønland
15. september - 31. december 2013

J.F.Willumsen - Mellem Guder og Afgrund
Foråret 2014