• 02. juni 2020

  Museet genåbner

  Tirsdag den 2. juni kl. 12.00 genåbner Museet for Religiøs Kunst. Vi glæder os til at byde publikum velkomne igen.

  Åbningstider 2020

  2/6 - 4/6           Tirsdag - torsdag: 12.00 - 17.00 

  5/6 - 6/6           OBS LUKKET

  7/6 - 18/10       Tirsdag - søndag: 12.00 - 17.00

  19/10 - 13/12   Tirsdag - søndag: 12.00 - 16.00

 • 24. marts 2020

  Donation fra Ny Carlsbergfondet

  Pressemeddelelse den 24. marts 2020

  Centrale værker af Alexander Tovborg til Museet for Religiøs Kunst

   

  Med støtte fra Ny Carlsbergfondet føjer Museet for Religiøs Kunst to Alexander Tovborg malerier, Den Troende og Formidleren fra 2010 til sin samling.

  Tovborg har i de senere år indtaget en markant position nationalt såvel som internationalt med sin interesse for det mytiskes og det religiøses betydning for vores selvforståelse. I sin praksis undersøger Tovborg blandt andet, hvordan vi forholder os til religioners og mytologiers symbolik. Det sker gennem et varierende, kunstnerisk udtryk, som spænder på tværs af medier som maleri, tegning og skulptur. 

  Den Troende og Formidleren er blevet til som en del af Alexander Tovborgs 2-årige kunstprojekt Kirken – New Eternity, 2010-12. Projektet var et forsøg på at skabe en ny ”religion” med værker ud fra en grundidé om, at alle religioner strukturelle princip består af arketyper: Skaberen, Moralen, Formidleren og den Troende.

  I maleriet Den Troende viser Tovborg et medlem af menigheden fra den nye religion. Denne person går i noget, der minder om en mark eller et landskab og repræsenterer mennesket i fortællingen. I maleriet Formidleren, har Tovborg skildret en karakter, måske en engel, som bringer budskabet fra ”Skaberen”. Dette værk er også en parafrase over de mange versioner af ”bebudelsen”, som er kendt i talrige historiske fortolkninger. De to værker taler ind i helt grundlæggende problematikker omkring, hvad en religion egentligt er.

  Tovborgs ”religion” trækker på myter fra andre end de alment kendte religioner, men han ønsker, at hans kunstneriske projekt indeholdt alle de elementer, som karakteriser de fleste organiserede religioner. Tovborg har ikke svar eller anvisninger til den enkelte, men han viser os de forskellige aspekter i troens landskab, og de to værker Formidleren og Den Troende er centrale i forståelsen af hans kunst.

  Malerierne vil fra sommeren 2020 kunne opleves i museets nye permanente udstilling side om side med et andet centralt værk af kunstneren, granit døbefonten Credo quia absurdum, der er fra 2015.  

   

  Om Alexander Tovborg

  Alexander Tovborg (f. 1983 i København) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og fra Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Karlsruhe. Tovborg har en lang række markante nationale såvel som internationale solo- og gruppeudstillinger bag sig bl.a. i 2012, hvor han som nyuddannet havde sole-udstillingen TRE på Museet for Religiøs Kunst. Tovborg har været indstillet til Carnegie Art Award og er repræsenteret i flere væsentlige internationale gallerier og i Danmark af Galleri Nicolai Wallner. Tovborg har ligeledes skabt markante udsmykninger her i blandt hans glas mosaik i terminal E, Kastrup Lufthavn.

  Tovborg har en generel interesse for religion og myter, og den spiritualitet som er forbundet med disse, hvilket gør ham til en af de mest toneangivende yngre danske kunstnere, der arbejder indenfor krydsfeltet mellem religion og kunst.

   

  Alexander Tovborg

  Formidleren (The Communicator) (III) (2010)

  Acrylic, handmade paper, pastel crayon, and varnish on canvas

  110 x 155 cm

  Tovborg Formidleren

   

  Alexander Tovborg

  Den Troende (The Believer) (I) (2010)

  Acrylic, handmade paper and pastel crayon on canvas

  200 x 120 cm

  Tovborg Den Troende

   

 • 14. juni 2020

  Omvisning i særudstillingen

  Museet inviterer til offentlig omvisning i særudstillingen søndag den 14. juni kl. 14.00. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt.

   

  Pga. Corona-virus og afstandskrav er der begrænsning på antallet af personer til hver omvisning. Deltagelse er efter først-til-mølle princippet.

   

   

 • 21. juni 2020

  Omvisning i særudstillingen

  Museet inviterer til offentlig omvisning i særudstillingen søndag den 21. juni kl. 14.00. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt.

   

  Pga. Corona-virus og afstandskrav er der begrænsning på antallet af personer til hver omvisning. Deltagelse er efter først-til-mølle princippet.

 • 28. juni 2020

  Omvisning i særudstillingen

  Museet inviterer til offentlig omvisning i særudstillingen søndag den 28. juni kl. 14.00. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt.

   

  Pga. Corona-virus og afstandskrav er der begrænsning på antallet af personer til hver omvisning. Deltagelse er efter først-til-mølle princippet.